www.hailateatru.ro

www.hailateatru.ro
Toate materialele de pe acest blog, plus multe altele, noi, pot fi gasite acum pe www.hailateatru.ro

sâmbătă, 24 mai 2008

Dintr-o regretabilă eroare...

Trei cupluri, două case, un decor - aşa poate fi caracterizată pe scurt piesa "Cum iubeşte cealaltă jumătate" de la Teatrul Mic. Umor de situaţie, pur britanic (autorul fiind Alan Ayckbourn).

Iată, pe scurt: soţul 1 (Ovidiu Niculescu) are o aventură cu soţia 2 (Adriana Şchiopu). Ambii încearcă să ofere partenerului oficial de viaţă câte-o explicaţie pentru întârzierea neobişnuită cu care au ajuns acasă. Scornesc o minciună, cum că Mary ar avea o relaţie extraconjugală.

Soţia 1 (Simona Mihăescu) şi soţul 2
(Claudiu Istodor) invită cuplul în "suferinţă" la cină, pentru a încerca o mediere. Dar cum Mary (Rodica Negrea) se înţelege de minune cu William (Vitalie Bantaş), totul se transformă într-un circ de clasă, urmat de aplauze greu de reţinut.

Un text curat, cu replici luate parcă din bucătăria sau sufrageria oricărei familii. Fără înjurături, fără vulgarităţi. Personajele caracterizează perfect întreaga paletă de mariaje şi oglindesc punctele tari şi punctele slabe ale talentelor sau antitalentelor conjugale (a se citi soţia care este total paralelă cu bucătăritul sau soţul care pretinde că se pricepe la toate, dar este de fapt meşterul "strică tot").

Un decor flexibil, care
se modifică în funcţie de "locaţia" dialogului şi care redă fidel starea sau bunăstarea familiilor. Actori binedispuşi, cu roluri bine învăţate. Un Claudiu Istodor cu un timbru vocal şi o inflexiune inimitabilă şi un Vitalie Bantaş care, o dată în plus, m-a cucerit. Transpiră omul ăsta un bun simţ...

Niciun comentariu: