Festivalul Shakespeare
Două oraşe – Craiova (1-9 mai) şi Bucureşti (28 aprilie – 16 mai) – vor găzdui ediţia din acest an a Festivalului Shakespeare. Cei care-l iubesc pe marele Will vor putea vedea Hamlet, Macbeth, A douăsprezecea noapte, Regele Lear, Doi tineri din Verona.
Într-un interviu publicat de Liternet.ro, Emil Boroghină, directorul festivalului, spunea: “Festivalul Internaţional Shakespeare este un proiect cultural de rezonanţă europeană, în care, pe lîngă spectacolele care alcătuiesc fundamentul Programului, sunt găzduite nenumărate alte activităţi, precum o sesiune de shakespeareologie, simpozioane teoretice, lansări de carte, printre care reeditarea lucrării Introducere în shakespeareologie de Dan Amedeo Lăzărescu,
Găsiţi aici programul complet pentru Bucureşti, iar aici cel pentru Craiova.
România se alătură astfel altor ţări europene în care sunt organizate festivaluri similare: Irlanda (Liverpool), Marea Britanie (Stafford. Cambridge), Franţa.
Metropolis pleacă-n
Teatrul Metropolis va efectua un turneu în ţară. Spectacolele vor avea următorul program:
- sâmbătă, 10 mai - "Eseuri despre banalitatea răului" se va juca la Buzău în cadrul Festivalului VedeTeatru
- miercuri, 21 mai - "No One" se va juca la Iaşi
- sâmbătă, 24 mai - "Peşte cu mazăre" se va juca la Cluj
- joi, 5 iunie - "Jocul de-a adevărul" se va juca la Sibiu în cadrul Festivalului Internaţional de teatru
- vineri, 6 iunie - "Opposites Atract" se va juca tot la Sibiu, în cadrul aceluiaşi festival
- duminică, 8 iunie - "În rolul victimiei" se va juca tot la Sibiu, tot în cadrul Festivalului Internaţional de teatru
Actualul de la Act
Teatrul Act are planuri mari pentru perioada următoare. Trei noi spectacole (Nasul, Quijote şi Apolodor) împodobesc colecţia de primăvară-vară a stagiunii curente; Vlad Popescu va începe derularea unui proiect de familiarizare a publicului cu muzica de jazz, dar mai ales cu istoria acestui gen muzical; Alexandru Dabija vă va fi ghid pe parcursul Călătoriilor în fabulos, o serie de trei spectacole în care actorii spun poveşti; iar înainte şi/sau după vizionarea unui spectacol, puteţi urca la etajul doi pentru a sta la taifas în faţa unei ceşti cu infuzie de plante aromate în noua ceainărie, alături de cărţi, picturi şi un pian.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu