www.hailateatru.ro

www.hailateatru.ro
Toate materialele de pe acest blog, plus multe altele, noi, pot fi gasite acum pe www.hailateatru.ro

miercuri, 19 martie 2008

Willy Loman moare din martie la Bulandra

La sfârşit de martie/început de aprilie, Teatrul Bulandra aduce pe scena bucureşteană "Moartea unui comis voiajor" a lui Arthur Miller. Personajele principale, Willy Loman şi soţia sa Linda, vor fi interpretate de Victor Rebengiuc şi Mariana Mihuţ, care fac un cuplu de excepţie şi în afara scenei.

Într-un interviu acordat în anul 1988 şi citat de BBC, Arthur Miller spunea: "Nu mi-am închipuit niciodată că Moartea unui comis voiajor va lua proporţiile pe care le-a luat. A devenit un mit, nu numai în America, dar şi în multe alte locuri din lume".

Nu întâmplător, pentru că piesa îţi agaţă de gânduri întrebarea "cât valorează viaţa unui om?" Willy constată că familia sa va beneficia mai mult de pe urma poliţei de viaţă decât de pe urma veniturilor nesigure pe care le aduce acasă. De altfel, îi şi spune la un moment dat lui Charley că "în final, ajungi să valorezi mai mult mort decât viu."

Tot BBC spune despre "Moartea unui comis voiajor" că a fost terminată în şase săptămâni şi că a fost extrem de bine primită de critică, imediat după lansarea ei. Vom reveni.

Niciun comentariu: