www.hailateatru.ro

www.hailateatru.ro
Toate materialele de pe acest blog, plus multe altele, noi, pot fi gasite acum pe www.hailateatru.ro

sâmbătă, 9 februarie 2008

Păcat de curvă, dar pisica?!

Acum, nu că sunt rea, dar pisica făcea parte din recuzită? Sau din distribuţie? Că nu prea am înţeles rolul traversării scenei de către dânsa fix într-un moment de intensitate maximă pentru actori. Bine, bine, şi pentru spectatori. Iar blana era cam zbârlită, deci sigur ea, cel puţin, a trăit momentul.

fotografie preluată de pe site-ul Teatrului Bulandra

În "Ce păcat că-i curvă" de la Bulandra, o soră şi-un frate (foto) cad în păcat. Mare de altfel. Tatăl, naiv, habar n-are ce se întâmplă sub propriul acoperiş. Şi dac-ar ştii, n-ar crede. Duhovnicul, însă, se transformă în călău şi judecă, iar toţi ceilalţi - lumea - bărfesc şi uneltesc.

Mi-au plăcut, în ordine: fratele Bonaventura (Cornel Scripcaru), Vasques (Claudiu Stănescu), pisica, Giovanni (Vlad Logigan), Annabella (Emilia Bebu) şi nunţiul papal (Marius Chivu). Am mai apreciat regia, decorurile, luminile şi efectele sonore. Nu ştiu cui aparţine ideea realizării ploii, dar a fost mai mult decât originală.

Este o piesă lungă (cam patru ore), amănunt demn de luat în calcul. Este o pauză, dar suficient de scurtă pentru a nu face faţă cozii de la toaletă.

Niciun comentariu: