www.hailateatru.ro

www.hailateatru.ro
Toate materialele de pe acest blog, plus multe altele, noi, pot fi gasite acum pe www.hailateatru.ro

duminică, 7 octombrie 2007

Povestea evreiască istorisită la Bulandra

În primul rând, este foarte scurtă - durează cam o oră şi un sfert. este una dintre acele poveşti pe care le citim seara, înainte de culcare şi din care nu rămânem cu foarte multe. Decât eventual îl convingem pe moş Ene să-şi grăbească pasul. Pentru a înţelege povestea din spatele poveştii evreieşti trebuie să ai o oarecare cultură evreiască sau să fi răsfoit cel puţin o dată Talmudul. Fără aceste cerinţe de bază, învăţămintele Rabinului se pierd în tusea nestăpânită a unui spectator sau în sunetele unui telefon ce pare să nu fi avut opţiunea "off".

foto: www.bulandra.ro

Este o poveste despre iluzii şi imaginaţie, ambele putându-ne juca feste. Să te îndrăgosteşti de imaginea din vis a unui bărbat pare a fi fatal. Aviz doamnelor sau domnişoarelor ce dorm neînsoţite şi care, la vederea celor două fese (în direct şi în toată splendoarea) ale demonului, pot dezvolta gânduri necurate.

Un joc bun al actorilor, o scenografie extrem de light, o sală în care te timţi bine şi o coloană sonoră de care trebuie să fac rost (deja am temă pentru deplasarea la Ierusalim). Dacă mai pui şi că preţul biletului este egal cu intrarea la un film prost de la mall, merită osteneala.

Niciun comentariu: